Galeria
Ca la Pubilla disposa de 3 estudis independents, perfectament equipats. Hi ha l’opció de llogar la casa sencera, amb capacitat màxima de 8 persones.
Una àmplia entrada dona accessos independents a la casa i al soterrani (celler).
A la planta baixa hi ha el vestíbul i una sala d’estar d’ús comú, molt lluminosa i acollidora, amb estufa de llenya, cuina i una terrasseta.
Al soterrani, el celler amb els trulls originals, ofereix un espai ideal per fer tastos de vi exclusius i on podreu conèixer com es feia ancestralment el vi a les cases del poble.
Des dels trulls s’accedeix a un pati exterior parcialment cobert, on està situada la premsa del segle XIX. Aquest pati interior de la casa arriba fins al soterrani i fa possible aquest espai únic, obert i singular.
Es tracta d’una edificació antiga, s’arriba a les plantes mitjançant escales i els accessos no estan adaptats.
Ca la Pubilla, situada al tranquil poble del Masroig al Priorat, és ideal per fer activitats d’enoturisme, conèixer la comarca, així com la Ribera d’Ebre, fer senderisme, ciclisme, i per relaxar-se i desconnectar de la rutina durant els caps de setmana o en retirs creatius i laborals. La cultura del Priorat està lligada a la producció de vi però va molt més enllà!
Per raons d’al·lèrgies, no es poden acollir mascotes.
Estudi COCO PERE
“Lo Coco Pere” és una jota característica de la vila del Masroig que data del segle XIX. S’interpreta en les festes majors i altres esdeveniments populars del poble, per cobles o petites orquestres on els instruments de vent són majoritaris.
No té lletra i els seu nom fa referència a un dels mossos solters del poble (Coco), que s’anomenava Pere.
Com a record i homenatge a aquesta jota, la colla de diables del Masroig es diu “Coco Pere”.
Estudi CUCULUT
Es el nom que se li dona al Masroig i a altres pobles del costat, com la Serra d’Almos a les formigues.
Hi ha altre nom, utilitzat específicament a la zona, per referir-se a les formigues molt més petites i vermelles; “melitxa”.
Com homenatge a aquest enriquidor lèxic prioratí, un dels enòlegs del celler ORTO vins, produeix un vi, d’edició limitada, denominat “Cuculut”.
Estudi PINYERES
El santuari de la Mare de Déu de les Pinyeres està situat a les afores del Masroig tocant amb el terme municipal de Bellmunt del Priorat. Diu la llegenda que en les guerres del francès, un exercit invasor va conquerir el poble i com que la pubilla no va voler rendir-se a les proposicions del comandant de l’exercit invasor, aquest va arrasar el poble i va enverinar les seves aigües. Els habitats del nucli de l’ermita de les Pinyeres van haver de marxar en diverses direccions i així van fundar els nuclis del Masroig i de Bellmunt.
Per recordar aquest episodi, les famílies del Masroig i de Bellmunt, es reuneixen, el cap de setmana posterior a la setmana santa, al voltant de l’ermita, cadascuna en la seva olivera, per refundar la vila que temps enrere va ser l’origen d’aquests dos pobles, tot fent balls i una bona paella que comparteixen amb amics i familiars.